A Nap diadala

A világ egyik leghíresebb regényírójának új afrikai kalandregényében találkozik a két nagy dinasztia a CONRTNEY-k és a BALLANTYE-ok.
Szudánban a kedive, az egyiptomi alkirály több évtizedes uralma kegyetlen, véres lázadáshoz, szent háborúhoz vezet, melynek élén a karizmatikus új vallási vezér, a Mahdi, mobamedánok megváltója áll.
Nemzeti érdekeik védelmében és az országban rekedt több száz brit alattvaló megmentése érdekében a britek kénytelenek beavatkozni. Sok száz sorstársával együtt a britkereskedő és üzletember, Ryder COURTNEY is a fővárosban, Kartumban reked.
Itt ismerkedik meg Penrod BALLANTYNE-nal, a tizedik lovasezred századosával, valamint a brit konzullal, David Benbrookkal és három gyönyörű lányával. Természetesen a lányok jelentős szerepet játszanak a három erős egyéniségű férfiú élekben. Maheli a vallási vezér, Ryder Courtney és Penrod Ballantyne a túlélésért folytatott harcát Kartum véres ostromát, valamint a britek visszavonulását élhetjük át a szerző színes mesélő stílusának köszönhetően. A küzdelemben, 1885-ben Charles George Gordon brit tábornok elesett.
A történelmi részletekben bővelkedő és szerelmi kapcsolatokkal átszőtt kalandregény ismét izgalmas és érdekes olvasmány mindenki számára.


« vissza