Királyok királya

Amikor egy féltékeny volt szerető elpusztítja Amber Benbrook és vőlegénye Penrod Ballantyne boldogságát, a jövőjük összeomlik.
A céltudatos Amber, ikertestvérével Saffronnal és férjével a kalandor Ryder Courtney-vel Etiópiába utazik. Szerencséjüket keresve indulnak el a veszélyes útra, ám hamarosan rájönnek, hogy mindent elveszíthetnek egy hatalmas új uralkodó Menelik II., a Királyok Királya által.
„Én vagyok Menelik császár, a Királyok Királya, az igazság oroszlánja, hallgassatok rám! – Isten segítségével megvédem apáim örökségét, és fegyvereserővel visszaszorítom a betolakodókat.”
Kairó mélyén a lelkileg összetört Penrod, felejtést keres az ópiumban. Egy ifjúkori barátja talál rá nagyon rossz körülmények között, és menti meg a teljes összeomlástól. Barátja az olasz hadsereg tagja és felajánlja neki, a lehetőséget, hogy csatlakozzon hozzájuk. Olaszországnak tervei vannak Etiópia területét illetően, pletykák vannak a megszállási tervről...
Viharfelhők gyülekeznek, folyik az invázió, ahol Pendrod és Amber, ellentétes oldalon állnak, de vajon mindezek ellenére utat találnak-e még egymáshoz?
Wilbur Smith két legerősebb családja, a Courtneys és a Ballantynes ismét találkoznak.
A történet kapcsolódik a Nap diadala című kötethez.


« vissza